Dataförlust kan vara kostsamt och påverka verksamheten otroligt mycket. En bra backup är a och o för att snabbt vara på banan igen.

Vi använder oss av en av marknadens bästa backup-mjukvaror; Veeam Backup and Replication. Om ni väljer tillägget backup till er VPS tas en backup på hela servern via vår virtualiseringsplattform. Skulle olyckan vara framme kan vi snabbt och enkelt återställa individuella filer eller till och med hela servern om det är nödvändigt.

Självklart lagrar vi alla backuper off-site. Skulle det t.ex. börja brinna på vår primära site, kan ni vara trygga med att ert uppbackade data befinner sig flera mil därifrån.

Office 365

Vi kan även backa upp Office 365-konton, läs mer om det här.

NAS

En NAS med flera diskar är ett bra sätt att lagra data på, men kom ihåg; en NAS med redundanta diskar är inte en backup! Att lagra backuper på en NAS är däremot bra.

Vi har lång erfarenhet av NAS:ar, vi hjälper er att välja rätt NAS och rätt disk(ar). Vi köper oftast in NAS:ar från QNAP, de har kvalitativa och funktionsrika NAS:ar i alla prisklasser.


Är datan som ni tänkt lagra på NAS:en viktig? Se till att en skaffa en backup, lämpligtvis i form av sekundär NAS som kan lagra backuper från den primära. Om möjligt, placera den sekundära NAS:en på en annan fysisk plats.